• onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Stad & Esch & Praktijkschool

Meppel

Roelof

De school heeft voor het thema HELD gekozen omdat een jongen uit de tweede klas in dat schooljaar voor de helft verlamd raakte en ondanks zijn handicap zich heldhaftig redt tijdens de praktijklessen.

Men heeft schrijver Kees Opmeer gevraagd om aan de leerlingen iets te vertellen over zijn vak en de leerlingen een workshop Hoe schrijf ik een verhaal te geven. Kees Opmeer vertelt de leerlingen over Roelof, een leeftijdgenoot en kleine HELD uit Ruinen. Deze jongen heeft in de Tweede Wereldoorlog eigenhandig eten gesmokkeld naar mannen uit het werkkamp Ruinen en zich op andere wijze ingezet voor hen. Het levensverhaal van Roelof heeft de leerlingen geïnspireerd tot het schrijven van verhalen en het maken van illustraties tijdens de lessen Beeldende Vorming. Deze zijn gebundeld tot een boekje met als titel Roelof. Dit is aan de echte Roelof aangeboden.

Een bijzondere vorm van levensecht onderwijs, waardoor de leerlingen historisch besef gekregen hebben over hun omgeving en de Tweede Wereldoorlog.

Contact

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast