• onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs spandoek
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Kon. Beatrixschool

Culemborg

Midden in het stadscentrum van Culemborg staat de Koningin Beatrixschool. Vlakbij de school werd enkele jaren geleden een prachtig monumentaal pand opgeknapt. Er kwamen nieuwe buren. Best bijzondere buren. In een Thomashuis wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking, en samen met hen de zorgondernemers die het huis leiden. Al gauw volgde een ontmoeting tussen Marianne (een van de mensen die het huis leidt) en Patricia (de schooldirecteur). Dat leidde 6 jaar geleden tot eerste contacten tussen bewoners en de school, die steeds verder zijn uitgebouwd.

Inmiddels is er sprake van een structurele samenwerking, en zijn de positieve effecten zichtbaar en voelbaar: voor bewoners, kinderen en de beide teams van leerkrachten en begeleiders van het Thomashuis.

In dit verhaal lichten we toe welke activiteiten we samen ondernemen, en vertellen we ook wat wel werkt en wat niet. Effecten die zijn onderzocht door pabo-studenten die stage liepen, lichten we kort toe. Dit in de hoop dat andere scholen en instellingen ons voorbeeld volgen.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast