• onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs spandoek
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Lentiz Geuzencollege

Vlaardingen

Na enkele maanden voorbereiding is Lokaal97 op 10 oktober 2012 geopend. 10 oktober, de dag van de duurzaamheid.
Kerndoelstelling van deze praktijkwinkel is onze leerlingen praktijkervaring op te laten doen in een levensechte leeromgeving binnen hun vmbo-opleiding.
De leerlingen leren op deze manier presenteren, etaleren en verkopen. De winkel heeft ook een theoriehoek, waar leerlingen lessen volgen en instructie krijgen. Naast de directe winkelpraktijk ontvangen de leerlingen tijdens de binnenschoolse lessen diverse opdrachten zoals het uitvoeren van verkoopbevorderende acties, het afnemen van enquêtes onder het winkelend publiek en bijvoorbeeld het houden van een concurrentieonderzoek waarmee de leerlingen in en rond de winkel aan de slag gaan.
Met de totale winst worden diverse ‘goede doelen’ gesteund. Ongeveer 4 maal per jaar kiezen de leerlingen, in overleg met de praktijkbegeleidster, een doel dat een cheque in ontvangst mag nemen. De doelen zijn over het algemeen verbonden aan plaatselijke initiatieven en/of personen. Doormiddel van een gastles en een startpresentatie krijgen de leerlingen voorlichting over het project en de achtergronden daarvan. Op deze wijze wordt een element burgerschapskunde ingebouwd en de betrokkenheid vergroot.

Naast een leerplek voor onze leerlingen van de afdeling Marketing & Ondernemen is het ook een plaats waar andere opleidingen gebruik van kunnen maken. Zo gebruikt de Kunstklas Lokaal97 als expositieruimte. Voor de opleiding Lifestyle & Multimedia is de winkel het verkooppunt voor het “Vlaardingse Haringbord” dat zij jaarlijks ontwerpen.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast