• onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs blij
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Pro college Nijmegen veldstraat

Nijmegen

Reis naar Londen

We willen onze leerlingen leren dat je door samen te werken en je ergens voor in te zetten je dingen voor elkaar kan krijgen. Zo organiseren, bereiden en bedienen bijvoorbeeld de leerlingen van het vak Horeca een drie-gangen diner in een echt restaurant. Organiseren de leerlingen van Detail een rommelmarkt, de leerlingen van Groen een plantenmarkt, etc. Zo leren ze hoe het is om met echte klanten om te gaan, wat er allemaal nodig is om een dergelijk evenement te plannen.

Maar nog belangrijker; door dit project kunnen we de (beperkte) wereld van de leerlingen vergroten en ze een onvergetelijke reis aanbieden.

Tijdens de reis willen we de leerlingen bepaalde zaken leren, die heel normaal lijken maar voor hen niet altijd vanzelfsprekend zijn zoals:

- het interesseren voor culturele activiteiten, zoals: het National history museum, musical the Lion King

- hoe kan je je vrije tijd besteden

- hoe reis je met het openbaar vervoer

- wat zijn de sociale regels tijdens een reis

- hoe ga je om met andere (buitenlandse) normen, waarden en gewoontes.

De leerlingen betalen een deel van de reis zelf. Omdat onze leerlingen het thuis vaak niet al te breed hebben, proberen we de rest van de reissom op andere manieren bij elkaar te regelen.

Er worden acties georganiseerd door de leerlingen om geld op te halen. Zo hebben we onder andere een avond een sponsordiner georganiseerd in een ‘echt’ restaurant, leerlingen hebben in hun vrije tijd cupcakes verkocht en is er een rommelmarkt georganiseerd op onze actiedag.

Naast dit alles hebben we gezocht naar sponsoren die een steentje willen bijdragen in deze onvergetelijke ervaring voor de leerlingen. Onze leerling wordt vaker vergeten in de “echte” wereld en verdient deze ervaring.

Naast het doel voor de leerlingen, heeft het voor onze school ook nog een doel. Met de verschillende acties willen we de buurt kennis laten maken met onze type leerlingen en vice versa. Ook willen we hiermee de school op de kaart zetten, omdat het praktijkonderwijs en onze leerlingen nog steeds niet bekend is bij het gros van de mensen.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast