• onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

CSBO Bergkristal

Rotterdam

Op CSBO Bergkristal zitten leerlingen met een
ondersteuningsbehoefte aan welke op de reguliere basisschool niet kon worden voldaan. Ongeveer 75 procent van onze leerlingen stroomt uit richting het praktijkonderwijs. Dit betekent dat zij gebaad zijn bij een praktische ervaringsgerichte manier van leren. Dit in combinatie met het vergroten van hun kans op de arbeidsmarkt op latere leeftijd
(banen binnen de zorg en welzijn : horeca/ schoonmaak of techniek) heeft er toe geleid dat wij veel van onze leerdoelen vertalen naar praktische kook en technieklessen in ons Glazen Huis.
Als laatste hierbij goed om te noemen is dat Rotterdam Noord staat in de top 10 van armste delen van Nederland. Mede door dit project krijgen alle leerlingen een (warme/zelfgemaakte) gezonde lunch.

Leerlingen leren op een praktische manier vaardigheden die
zij op latere leeftijd kunnen gebruiken. Dit alles samen met onze ouders en alle maatschappelijke partners die onze school een warm hart toe dragen. De lessen bestaan naast technieklessen uit ateliers (verzorgt door de timmerman/ de groenteboer/ de meubelmaker/ de banketbakker) en uit kooklessen. Bij deze kooklessen worden verbouwde groenten verwerkt in de gerechten en wordt op een praktische manier de reken-/ begrijpend lees- en sociale vaardigheidsdoelen aangeboden.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast