• onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
Logo Nationale Onderwijsprijs

Landelijke finale 27 maart 2019 in Leiden

Marne College

Bolsward

Zo’n driehonderd leerlingen van scholen uit Tsjechië, Duitsland, Polen en Nederland  richten zelf adviesbureaus op en werken vanaf januari 2016 in een internationale setting aan duurzame oplossingen voor actuele watervraagstukken. Waterkwaliteit, waterveiligheid en waterkwantiteit zijn hoofdthema’s die in al deze landen spelen. De waterschappen zorgen voor opdrachten in de vorm van ‘real life assignments’. Voor het Marne College is dat Wetterskip Fryslân. Bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en overheid werken samen bij het ontwikkelen van GEO-WATER modules en het geven van ‘masterclasses’.

Het Marne College en het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) coördineren het door de EU gesteunde (Erasmus+) internationale GEO-WATER project. Tijdens de projectjaren gaan vakdocenten aardrijkskunde, geschiedenis, economie, biologie, scheikunde en natuurkunde van alle deelnemende scholen in binnen- en buitenland samenwerken om het project te realiseren. Het GEO-WATER project stimuleert jongeren om te excelleren en talenten te ontwikkelen. Door communicatie met diverse buitenlandse partnerscholen wordt er aan de Engelse taal gewerkt. Ook werken de vakdocenten aan professionalisering door het volgen van trainingen en scholingen.

De resultaten van het GEO-WATER project worden in juni 2018 gepresenteerd tijdens het Internationale Jeugd Water Congres in Leeuwarden, de Capital of Watertechnology en in dat jaar ook Culturele Hoofdstad van Europa.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast