• onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs blij
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Obs De Springbok

Den Haag

Wij zijn een school met ruim 500  leerlingen in het centrum van Den Haag. Er zijn twee locaties; Pretoriusstraat en de Wolmaransstraat. Op beide locaties zijn alle groepen vertegenwoordigd.

Naast de reguliere groepen hebben wij ook een groep met neveninstromers, Schakelklassen en Taalklassen. Daarnaast hebben wij een samenwerking met het Johan de Witt college waarbij een docent van het Johan de Witt bij ons op school de talent kinderen les komt geven in het Wetenschappelijk denken.

Waar we ons echt in onderscheiden en waar we erg trots op zijn, is onze groep neveninstromers die tevens een lager cognitief vermogen hebben. Dit is een groep van 15 leerlingen. Wij zijn het schooljaar 2015-2016 met deze groep gestart.

Wij zijn een school met een 5 gelijke dagen model, dit houdt in dat alle leerlingen 5 dagen naar school gaan van 8.30 tot 15.00 uur. Iedere dag hebben alle groepen LeerKansenProfiel en hebben wij begeleid buitenspel voor alle groepen. Alle groepen draaien mee in dit programma.

Over de resultaten van deze bijzondere groep zijn wij erg tevreden.

Het inhoudelijke programma van deze groep bestaat voor een groot deel uit taalaanbod. De leerlingen leren niet alleen uit boeken. Vooral door te doen en te ervaren, maken deze leerlingen grote sprongen en voelen zich veilig.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast