• onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs blij
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Oecumenische basisschool Dom Helder Camara

Groningen

Ruim twintig jaar geleden kwam Joop Supit, onze vakdocent muziek, als ouder de Dom Helder Camaraschool binnen om zijn kinderen naar school te brengen. De toenmalige directeur en Joop raakten in gesprek en in het gesprek kwam de liefde en passie voor muziek naar voren. Vele jaren later, Joop was ondertussen afgestudeerd aan het conservatorium, was ZZP’er in de muziekindustrie en de kinderen waren groot, zijn de Dom Helder Camaraschool en Joop Supit een samenwerking gestart.

Met ingang van het schooljaar 2015 – 2015 geeft Joop muzieklessen aan alle groepen. Hij deed dit in projectvorm (een cyclus van acht weken). Ook hebben we uit eigen middelen een muzieklokaal gecreëerd bij het podium (met tribune, amfitheatermodel) . De kinderen komen tijdens de muziekles naar het muzieklokaal toe samen met hun leerkracht.

Met ingang van het schooljaar 2016 – 2017 hebben we er heel bewust voor gekozen om Joops aanstelling uit eigen middelen te vergroten naar drie volledige dagen zodat alle groepen iedere week muziekles krijgen. Er is een doorgaande muzieklijn ontwikkeld waarin muziek, instrumenten en zang een plek hebben gekregen. Belangrijk daarin is dat Joop de muzieklessen verzorgt, maar dat de leerkrachten door Joop meegenomen worden in het geven van muzieklessen zodat de leerkrachten zelf ook steviger in hun schoenen komen te staan wat betreft het geven van muzieklessen in de klas.

In de wekelijkse muzieklessen werkt Joop met de groepen toe naar een presentatie waarbij ouders uitgenodigd worden. Op het podium laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast