• onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs bellen
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Paul Krugerschool

Coevorden

Kinderen hebben nagedacht over het anders inrichten van het plein, er is een denkteam gevormd door leerlingen uit de groepen 3 t/m 7, een commissie bestaande uit ouders en leerkrachten en samen hebben zijn een ontwerp gemaakt van hun ideale plein.  Na uitvoerig overleg, een heus werkbezoek door het denkteam is er uiteindelijk een mooi ontwerp uitgekomen. In oktober 2015 zijn de werkzaamheden gestart. Erg interessant voor de kinderen. Eerst werd alle van het plein gehaald en toen begon de opbouw. De leerlingen hebben intensief meegewerkt. Zo mochten ze zelf de fruitbomen planten. Werden er vogelhuisjes en insectenhotels gebouwd en mocht het denkteam samen met de wethouder van onderwijs op 30 maart jl. het plein feestelijk openen.

Het plein was klaar(het hoveniersbedrijf kon stoppen met haar activiteiten) maar voor ons begon het toen pas.

Want een plein met moestuinbakken, met eetbare heesters, met fruitbomen heeft onderhoud nodig. En daar zijn de kinderen verantwoordelijk voor.

Er moet gezaaid en gewied worden en natuurlijk ook geoogst. Wat een feest om besjes en worteltjes uit je eigen moestuin te kunnen eten. En wat is het heerlijk om verstoppertje te kunnen spelen op het plein. Om even te voelen aan de takken en bladeren van bomen en struiken. En nog mooier is het om te zien en te ervaren hoe je van een “betonnen plein” een groen plein kunt maken.

Het spel van de kinderen is enorm veranderd. Werd er voorheen voornamelijk gevoetbald, nu wordt er tikkertje gedaan, verstoppertje gespeeld, de natuur wordt ontdekt en nog veel meer initiatieven van de kinderen komen naar voren. Ook is er minder ruzie omdat er voor iedereen wat te doen is op het plein.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast