• onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs blij
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Varendonck College Someren

Someren

Movement vormt al vele jaren de belichaming van alles waar het Varendonck-College voor staat. Het is een tweejaarlijks evenement, gekoppeld aan een thema, met een grote variëteit aan muziek, dans, show en ander spektakel.  

In samenwerking met de basisscholen uit onze streek, vormen we een cast van ongeveer 250 deelnemers die hun talenten kunnen laten zien onder begeleiding van een team van 15 betrokken docenten. Ongelofelijk om te zien hoe onze leerlingen zich van een andere kant laten zien. De respectvolle omgang tussen onze leerlingen, die van de basisschool en onze medewerkers, de dynamiek, op basis van gelijkheid en wederzijds respect, leidt tot een synergie waarin de talenten samensmelten tot een wervelende show. Adembenemend en ontroerend tegelijk, een aaneenschakeling van kippenvelmomenten in een professionele ambiance van beeld, licht en geluid.  

Als school zijn wij trots op Movement en daarom investeren wij hierin. De waardering die we terugkrijgen van ouders, lokale bedrijven uit de omgeving die in toenemende mate Movement sponsoren, collega’s en vooral de leerlingen zelf, bevestigen dat wij hierin de juiste weg volgen.

Het is dan ook geen toeval dat het oog van veel andere scholen in het voortgezet onderwijs, maar ook van landelijke en regionale kunst- en cultuurorganisaties op Movement is gevallen en op zoek zijn gegaan naar deze prijswinnende succesformule. Die willen we graag delen omdat kunstzinnige- en culturele vorming, net als het bewegen, de basis vormt van het denken van de leerling en dus van de ontwikkeling is zijn algemeenheid.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast