• onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
Logo Nationale Onderwijsprijs

Landelijke finale 27 maart 2019 in Leiden

Hebt u ooit een olifant door een hoepel zien springen?

Ik vermoed van niet. Toch bestaat die acrobatisch onderlegde olifant echt. In brons. Het is de trofee die uw school krijgt als u de Nationale Onderwijsprijs wint. Bij die prijs hoort ook een cheque ter waarde van 7000 euro.

De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. Om bijzondere projecten in de schijnwerpers te zetten en daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. En met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. Of het nu gaat om het werken aan betere onderwijsopbrengsten, aandacht voor excellentie, of om een culturele of maatschappelijke activiteit: veel scholen krijgen veel meer voor elkaar dan je op het eerste gezicht misschien zou verwachten en leveren een kunststuk dat vergelijkbaar is met het laten springen van olifanten door hoepels...

Onderscheidt uw school zich door een goede aanpak?  Bent u bezig met een creatief project, waarmee u laat zien dat uw school middenin de samenleving staat? Vindt u het project een aanrader voor andere scholen? Sluit de werkwijze naadloos aan bij de visie van uw school op goed onderwijs? Doe dan mee met de Nationale Onderwijsprijs! Die heeft een getrapte opzet. In elke provinciehoofdstad is een finale met provinciale deelnemers. De winnaar wordt doorgaans gehuldigd door de Commissaris van de Koning of de gedeputeerde voor onderwijs.

De provinciale winnaars zijn automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Een landelijke jury bepaalt uiteindelijk wie de Nationale Onderwijsprijs in ontvangst mag nemen.

Scholen mogen trots zijn op hun prestaties. Als u, net als ik, van mening bent dat uw aanpak of activiteit gezien mag worden, meld u dan aan als kandidaat voor  de Nationale Onderwijsprijs.

Marja van Bijsterveldt