Leren

Waarom is leren in het buitenland belangrijk?

Studeren in het buitenland is echt een levensveranderende ervaring. Dus als je in de verleiding komt om uit je routine te ontsnappen en op avontuur te gaan, ben je hier op de juiste plek beland. En voor het geval je een klein duwtje nodig hebt, zijn hier een paar redenen waarom je absoluut in het buitenland moet gaan leren.

1. Wereldwijd bewustzijn

Je leert niet alles over een andere cultuur door naar National Geographic-documentaires te kijken. Als je echt wilt gedijen in het leven, is het absoluut noodzakelijk om te leren hoe je dingen vanuit het perspectief van een ander kunt bekijken. Voor het geval je het nog niet gemerkt hebt, we leven in een geglobaliseerde wereld. We delen culturele iconen met mensen in Japan, we onderhandelen met mensen in Bangladesh en we staan ​​voor politieke uitdagingen op verschillende continenten.

2. Betekenisvolle verbinding

Je leert veel over een andere cultuur door in het buitenland te wonen. Bovendien heb je dan de kans om levenslange verbindingen en zinvolle relaties aan te gaan. Het delen van verhalen en ideeën met mensen uit een andere cultuur zal je helpen hun waarden te begrijpen en misschien je eigen waarden op een rijtje te zetten of ze aan te passen.

3. Maatschappelijke harmonie

Als je in het buitenland studeert, kom je thuis met een schat aan kennis. Niet alleen door de lessen die je hebt geleerd, maar ook door het perspectief dat je hebt opgedaan. Je leert je in te leven in mensen die andere overtuigingen hebben dan jij, omdat je hun aangeboren waarden niet als een bedreiging zult zien. Hoe cool zou het zijn als we in een wereld zouden kunnen leven waar mensen verschillen niet zien als een persoonlijke aanval?

4. Boost je cv

Wanneer een werkgever naar je cv kijkt en ziet dat je in het buitenland hebt gestudeerd, zullen ze geïntrigeerd zijn. Het voegt iets magisch toe dat hun aandacht trekt. Bij het interview kun je je ervaringen gebruiken om vrijwel elke vraag te beantwoorden die wordt gesteld. Je bent immers een risiconemer, een probleemoplosser en een interculturele kenner.

5. Beheers de kunst van communicatie

Heb je ooit geprobeerd af te dingen met een straatverkoper in Istanbul? Of aan een tuk-tuk chauffeur in Thailand geprobeerd om uit te leggen waar je heen moet? Als dat zo is, weet je hoe genuanceerd (en soms irritant) interculturele communicatie kan zijn. Taalbarrière of niet, het kan een gedoe zijn. In een steeds meer onderling verbonden wereld wordt het belang van het begrijpen van totaal verschillende culturen enorm groot. Door in het buitenland te studeren, leer je de kunst van communicatie.

Comments are closed.