schoolplein inrichting
Scholen

Schoolplein inrichting: de trends op een rijtje

Vrijwel ieder kind vindt het heerlijk om te spelen op het schoolplein. Dat herken je vast wel bij jezelf toen je nog op de basisschool zat. Het schoolplein is dan ook een belangrijke plek waar kinderen kunnen spelen, sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen en leren om samen te werken. De inrichting van het schoolplein speelt hierbij een belangrijke rol. In de afgelopen jaren zijn er verschillende trends te zien als we het hebben over het inrichten van schoolpleinen. In deze blog bespreken we deze trends en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is.

Natuurlijke elementen

Steeds meer scholen kiezen ervoor om natuurlijke elementen te integreren in het schoolplein. Denk hierbij aan bomen, struiken, grasvelden en waterpartijen. Door natuurlijke elementen toe te voegen, wordt het schoolplein niet alleen aantrekkelijker, maar kunnen kinderen ook meer leren over de natuur en het milieu.

Multifunctionele speeltoestellen

Speeltoestellen die meerdere functies hebben, zijn populair op schoolpleinen. Hierbij kun je denken aan een speeltoestel waar je op kunt klimmen, maar ook op kunt glijden of schommelen. Op deze manier kunnen kinderen verschillende vaardigheden oefenen en wordt het speeltoestel ook ruimtebesparend. Denk bijvoorbeeld ook aan wipwappen.

Sportfaciliteiten

Veel scholen willen kinderen stimuleren om meer te bewegen en daarom worden sportfaciliteiten steeds vaker toegevoegd aan het schoolplein. Denk hierbij aan basketbalvelden, voetbalvelden en hardloopbanen. Het voordeel hiervan is dat kinderen niet alleen meer bewegen, maar ook leren om samen te werken en te communiceren.

Creatieve elementen

Naast sport en natuur, wordt er ook steeds meer aandacht besteed aan creatieve elementen op het schoolplein. Hierbij kun je denken aan moestuinen, een buitenklas, muziekinstrumenten en kunstwerken. Door deze elementen toe te voegen, wordt het schoolplein niet alleen een plek om te spelen, maar ook om te leren en creatief te zijn.

Duurzaamheid

Tenslotte is duurzaamheid een belangrijke trend op het gebied van schoolplein inrichting. Steeds meer scholen kiezen voor duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, regenwateropvang en hergebruik van materialen. Op deze manier leren kinderen niet alleen over duurzaamheid, maar wordt het schoolplein ook een duurzame en verantwoorde plek om te spelen.

Concluderend kun je dus zeggen dat de trends op het gebied van schoolplein inrichting zijn gericht op het stimuleren van kinderen om te spelen, leren en bewegen. Door natuurlijke elementen toe te voegen, multifunctionele speeltoestellen te gebruiken, sportfaciliteiten toe te voegen, creatieve elementen toe te voegen en duurzame oplossingen te gebruiken, wordt het schoolplein een aantrekkelijke, uitdagende en verantwoorde plek voor kinderen om te spelen.

Comments are closed.