Informatie

De beste tips voor het uitzoeken van kinderkleding

Je doet er het liefste alles aan om het hele jaar door de leukste foto’s van je zoon of dochter te maken. Een mooie outfit draagt daar voor een erg groot deel aan bij. Je wilt natuurlijk graag dat je kindje er volgens de laatste trends bijloopt, maar het outfitje moet ook erg comfortabel zitten. Niet is zo vervelend als jouw kind die aan kleding trekt die irriteert of zich stoort aan een labeltje in de kleding. Wat de beste tips zijn voor het uitzoeken van kinderkleding, lees je in dit artikel.

1. Kies een algemeen kleurenschema

Het is altijd een goed idee om te kiezen voor een algemeen kleurenschema. Hierdoor weet je altijd zeker dat de items in de garderobe goed bij elkaar passen en dat je dus aardig wat tijd kunt besparen tijdens het uitzoeken van een outfit voor de dag. 

2. Investeer op een latere leeftijd in duurzame stoffen die lang mee kunnen gaan

In het eerste levensjaar van je kleintje moet je natuurlijk gemiddeld iedere drie maanden een nieuwe maat kleding kopen. Is je kindje wat ouder, dan is het slim om goed te kijken naar de duurzaamheid van de stoffen. Kies altijd voor stoffen die je jarenlang kunt wassen en dragen. Heb je een tweede kindje van hetzelfde geslacht, dan kun je er zelfs nog voor kiezen om je tweede kindje dezelfde kledingstukken te laten dragen. Dit ziet er niet alleen enorm schattig uit, maar je kunt ook aanzienlijk op de kosten besparen. Kies bijvoorbeeld voor stoffen zoals twills, zachte denim en chambrays, en sweaterstoffen.

3. Ga voor klassieke ontwerpen en patronen met leuke details

Het uitzoeken van een nieuwe garderobe kan soms een uitdaging zijn. Tip! Ga voor klassieke ontwerpen en patronen met leuke details, zo krijgen je jurken veel meer schwung. Items met een leuk extraatje maken iedere outfit namelijk net even wat specialer. Denk hierbij aan elegante knoopjes of schattige strikjes. Gelukkig kun je vandaag de dag meer dan genoeg inspiratie online opdoen om iedere outfit perfect te stylen. 

4. Kies altijd voor items die je eigen kindje het liefste draagt

Je hebt op dit moment vast en zeker een bepaald beeld in gedachten hoe je jouw kindje het liefste aan wilt kleden. Dit wil echter niet betekenen dat deze stijl ook echt bij je kindje past. Kies altijd voor items die je eigen kindje het liefste draagt. Zo weet je altijd zeker dat de kledingstukken niet in de kast blijven liggen maar ook echt worden gedragen.

Comments are closed.