Leren

Tips om beter te studeren

Als het gaat om het ontwikkelen van goede studiegewoonten, is er een methode om ervoor te zorgen dat de vele studie uren die je achter je boeken spendeert geen verloren tijd zijn. Goed leren is belangrijk voor het behalen van goede resultaten en uiteindelijk ook je diploma. Hier zijn enkele tips om beter te studeren.

Zoek een goede studieplek

Dit is belangrijk. Je moet in een omgeving zijn met weinig tot geen afleiding. Een omgeving die je helpt om je op je studiewerk te concentreren. De bibliotheek is altijd een betrouwbare plek geweest om echt studeerwerk te verrichten, maar als je liever ergens anders bent, zorg er dan voor er veel rust is. Je school heeft misschien andere plekken die je een leuke kleine studieplek bieden.

Vermijd sociale media

Over afleiding gesproken, niets kan je tijd zo’n 20-30 minuten verspillen zoals sociale media! Tegenwoordig communiceren mensen het meest via sociale-mediaplatforms en als gevolg hiervan is het vrij gebruikelijk om een ​​browsertabblad alleen voor sociale media te openen. Het probleem hiermee zijn de notificaties! Hoe graag je het ook probeert te negeren, je zult pas in alle rust kunnen studeren eens je geantwoord hebt. En een antwoord leidt al snel tot een hele conversatie.

Blijf weg van je telefoon

Hetzelfde geldt voor je telefoon. Verschillende apps roepen om je aandacht door middel van notificaties. En hoelang kan iemand weerstaan aan die lokroep? De realiteit is dat we heel snel afgeleid zijn door onze smartphone. Het beste wat je kunt doen, is je telefoon op stil zetten, de waarschuwingen uitschakelen en omdraaien zodat je ze niet eens kunt zien, of gewoon je telefoon uitschakelen! Als het helpt, plaats de telefoon dan uit het zicht, zodat je niet eens in de verleiding komt om je berichten te controleren.

Studeer in groep

Hebben we al gezegd dat studeren hard werken is? Het kan geruststellend zijn om medestudenten te vinden die ook moeten studeren. Niet alleen is het leuker om dit leed te delen, maar het is ook handig soms. Als je een bepaald onderdeel van je cursus niet goed snapt, dan is er misschien een studiegenoot die even kan helpen. En jij kan hetzelfde doen voor de anderen. Het draait allemaal om elkaar helpen slagen!

Maak van studietijd een onderdeel van je dagelijkse routine

Als het niet voor je werkt om al je studietijd in een paar lange dagen te proppen, is het tijd om iets nieuws en minder stressvol te proberen. Wat je elke dag doet, is belangrijker dan wat je af en toe doet, dus maak elke dag tijd vrij om te studeren, met of zonder tentamens.

Consistentie is de sleutel en als je eenmaal goede studiegewoonten begint aan te nemen, maak er dan een routine van die je het hele schooljaar kunt volhouden.

Comments are closed.