Ontwikkeling

Zorg ervoor dat je je tijdens je carrière constant kan ontwikkelen

Om een betere versie van jezelf te worden op werkgebied, is het enorm belangrijk dat je jezelf constant kan ontwikkelen binnen het bedrijf. Je leert daardoor nieuwe vaardigheden of kan huidige vaardigheden beter onder de knie krijgen. Daarom is het enorm belangrijk dat je hier de ruimte krijgt vanuit je werkgever en dat je werkgever met interessante opties komt waar je uit kunt kiezen. Het maakt je niet alleen een betere werknemer, maar ook een betere collega’s naar andere werknemers toe.  

Probeer met je werkgever te regelen om regelmatig trainingen en workshops te volgen

Probeer met je werkgever te regelen om regelmatig trainingen en workshops te volgen. Je kunt dit aankaarten tijdens een voortgangsgesprek of je manager op een doordeweekse dag apart hier over aan te spreken. Door de ambities die je op dit moment voor ogen hebt helder in kaart te brengen, stimuleer je je manager ook om hier stappen in te ondernemen. Gelukkig is er vandaag de dag een enorm aanbod op het gebied van trainingen en workshops die je kunt volgen. Hierbij kun je denken aan een enkele dag of een langer traject van meerdere weken of maanden.

Ook tijdens je carrière leer je op de werkvloer verschillende vaardigheden

Het is natuurljk erg slim om een workshop of een training te gaan volgen via een gespecialiseerde aanbieder. Je leert daardoor in kleine groepen met andere gemotiveerde professionals en leert daardoor bepaalde vaardigheden binnen een mum van tijd. Maar ook tijdens je carrière leer je op de werkvloer verschillende vaardigheden. Denk hierbij aan managen, stof beter begrijpbaar maken en natuurlijk beter leren communiceren met collega’s bij jou op de werkvloer. Ervaar je dat er bijvoorbeeld erg snel ruis ontstaat binnen de afdeling of dat een aantal collega’s lastiger met elkaar communiceren? Door daar gezamenlijk aan te werken, kun je een wereld van verschil maken binnen de organisatie. 

Het volgen van workshops kan een erg leuke teambuilding activiteit zijn

Tip! Het volgen van workshops kan een erg leuke teambuilding activiteit zijn. Naast dat dit de onderlinge band enorm kan versterken, kan het ook enorm veel doen voor een betere werksfeer op de werkvloer. Redenen genoeg dus om daar meer over te weten komen en dit bespreekbaar te maken met je werkgever. Wie weet ervaar je daardoor een betere sfeer binnen het bedrijf. Naar wat voor soort workshop of een training gaat je voorkeur op dit moment het meeste uit?

Comments are closed.