Scholen

Creatief op school: deze knutselwerkjes vinden kinderen ongetwijfeld het einde!

Op school leer je rekenen en taal, en mag je af en toe lekker in de poppenhoek of de bouwhoek spelen met andere klasgenootjes. Je kind heeft het vast enorm naar zijn zin op school, en dat is een erg prettig idee. Je wil natuurlijk niet dat je kindje met tegenzin naar school gaat en dat hij of zij iedere dag met buikpijn op de wc zit. De meeste scholen zijn enorm goed bezig en proberen de kindjes het naar hun zin te maken door ook af en toe een leuk uitje te doen, zoals de kinderboerderij of de schaatsbaan. De meeste kindjes mogen ook een keer per week gymmen en af en toe mogen ze hun creatieve geest zijn gang laten gaan. Dit gebeurt echter nog veel te weinig, heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. De meeste scholen vergeten dat het essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen dat ze hun creativiteit en fantasie leren te gebruiken op school. Dit stimuleert de fijne motoriek van de kinderen. Echter zitten veel meesters en juffen met hun handen in het haar, omdat het lastig is om geschikte knutselwerkjes te vinden. Hieronder lees je een aantal geschikte knutselwerkjes waar de ogen van kinderen van zullen gaan twinkelen!

Zeg het met bloemen!

Bloemen doen het enorm goed bij kindjes: het is een vrolijk gezicht al die kleuren bloemen in een prachtige vaas. Daarnaast is het heel herkenbaar voor kindjes, omdat ze allemaal wel weten hoe een bloem eruit ziet. Dit is prettig, omdat het niet leuk voor sommige kinderen is dat ze door hun beperkte woordenschat niet weten wat ze precies aan het knutselen zijn. Zo is het leuk voor iedereen! Een manier om een vaasje met bloemen te maken is de volgende. Je hebt nodig: een plastic flesje, rietjes, een potlood, schaar, stiften, stickers en papier. De kindjes kunnen het plastic flesje met stickertjes versieren. Je kan met het potlood voor de kindjes een aantal bloemen op papier tekenen (dit is nogal veelgevraagd namelijk). De kindjes mogen de bloemen kleuren en uitknippen. Je kan in het midden van de bloem een gaatje knippen en daar de rietjes doorheen steken. Knip ze op verschillende hoogtes af, zodat de rietjes een beetje speels worden. Als laatste stop je de bloemen in de plastic fles. Klaar!

Een romantische slinger

Maak een slinger met allemaal hartjes van papier. Koop papier met allemaal leuke printjes, zoals stippen of strepen, pak een kleurrijk lintje en pak een schaar en wat plakband. Teken de hartjes op het papier en knip ze uit. Plak ze met het plakband op het lint, en je bent klaar!

Comments are closed.