Scholen

Dit zijn de leukste bestemmingen voor een leerzaam schooltripje!

Het hoogtepunt tijdens die jaren op school: het tripje naar het buitenland! De meeste kinderen kijken hier al aan het begin van hun schoolcarrière naar uit. Er wordt door de ouderejaars met ontzettend veel trots en enthousiasme over verteld, wat ook de nieuwsgierigheid onder de jongere leerlingen aanwakkert. Zo’n tripje naar het buitenland is leuk en educatief tegelijk! Het is een genot om de leerlingen zo te zien stralen in het buitenland met de zon op hun bol. Nieuwe dingen leren in het land waar je om dat moment verblijft, dat is voor veel leerlingen een droom die uitkomt! Gelukkig hebben veel scholen vandaag de dag een week in het buitenland opgenomen in het curriculum. Tijdens deze werkweek bezoeken de leerlingen interessante musea en indrukwekkende gebouwen. Daarnaast leren ze de cultuur van het land proeven door spectaculaire activiteiten, zoals raften of berg beklimmen. Maar, welke landen zijn nou het meest geschikt voor zo’n

Een leerzame citytrip: Berlijn here we come!

Berlijn is een wereldstad met een welbekende historie. De Koude Oorlog, de Tweede Wereldoorlog: deze wrede tijdsperiode is voor veel Duitsers een doorn in het oog, maar het is voor buitenlandse toeristen een echte trekpleister. Ze willen graag met hun eigen ogen de plek zien waar de geschiedenis zich heeft afgespeeld. Checkpoint Charlie, Reichstag en de Berlijnse muur zijn imposante gebouwen waar je je ogen uitkijkt. Maar ook het DDR museum levert fascinerende inzichten op die je nooit vanuit de schoolboeken had kunnen opdoen. Op deze manier bekijk je alle leerstof vanuit een heel ander perspectief. Een ware aanrader!

Het openluchtmuseum Rome

Rome: een prachtig land met een geweldige geschiedenis. Je ademt hier de Romeinse cultuur in en je ziet alle mooie bouwwerken die eeuwenoud zijn. Het Colosseum, de Trevi-fontein en de Spaanse trappen zijn stuk voor stuk erg spectaculair. Deze bouwwerken staan ongetwijfeld op de bucketlist van iedere leerling. Hoe gaaf is het dat ze nu met klasgenoten de Italiaanse cultuur kunnen ontdekken. Pizza en pasta te over!

Een rondreis door het o zo mooie Griekenland

Griekenland is een geweldig land met enorm veel oude bouwwerken en tempels. Zo is de Akropolis in de bruisende stad Athene een waar wereldwonder. Je ziet hier terug zoals de Grieken vroeger hebben geleefd en waar ze toentertijd waarde aan hechtten. Op deze manier kan je echt even terug in de tijd gaan zonder hiervoor een tijdmachine nodig te hebben. De leerlingen vinden het waarschijnlijk enorm bijzonder om nu in levenden lijve de bouwwerken te zien, zoals het Parthenon voor de godin Athena. Je hoeft natuurlijk niet op een plek te blijven, je kan ook nog naar Marathon, Sparta, Delphi en Olympia trekken!

Comments are closed.